Mluvčí městské policie Václav Sup popsal, že dotyčná byla na hřbitově sama. Protože za sebou po příchodu uzamkla vstupní bránu, strážníci nejprve museli při její záchraně přeskočit přibližně dvoumetrové oplocení.

Když se dostali dovnitř, celý hřbitov v rychlosti prohledali. Na zavalenou seniorku narazili až v jeho zadní části. Ležela na zemi, měla tržnou ránu na hlavě, poraněné nohy a stěžovala si na bolesti v hrudníku. Nejdůležitější ale bylo, že pád těžké náhrobní desky přežila.

„Žena byla při vědomí a s hlídkou komunikovala. Kolegové neprodleně odstranili náhrobní desku a poskytli zraněné první pomoc. Vzhledem k chladnému počasí a délce asi 30 minut, kdy tam žena ležela, pod ni položili služební bundy," poznamenal mluvčí Sup.

Vzápětí strážníci přivolali přes své operační středisko své kolegy a zdravotnickou záchrannou službu. Žena jim předala klíče od vstupní brány, aby se zdravotníci dostali až přímo k ní.

„Naše druhá hlídka doprovodila záchranáře s nosítky na místo události a společně s nimi přenesli paní do sanitního vozu. Tam žena sdělila svou totožnost a požádala, aby strážníci o události vyrozuměli její dceru a sdělili jí, že bude v nemocnici. Tato informace byla dceři následně sdělena v místě jejího trvalého bydliště," dodal mluvčí strážníků Václav Sup.