Upozornění na předbíhání v zástupu zákazníků čekajících na poštovní služby v budově České pošty na českobudějovickém sídlišti Máj vyústilo v prudkou hádku. Jedenašedesátiletá žena si totiž nenechala líbit nařčení z předbíhání. Hrubými urážkami napadla ženu, která jí na pořadí ve frontě upozornila, a poté i další svědkyně, které se jí zastaly. Zasáhnout musela hlídka městské policie.

Podle tiskové mluvčí městské policie Věry Školkové v pondělí 9. listopadu v deset hodin dopoledne vyjížděla hlídka městské policie na oznámení o verbálním konfliktu mezi několika zákaznicemi v budově České pošty v ulici Ant. Barcala. "Ke strážníkům se na místě přihlásila jedenatřicetiletá žena, která událost oznamovala. Při čekání na poštovní služby mělo dojít k hádce mezi dvěma ženami, když jedna z nich druhou upozornila na pořadí v zástupu čekajících zákazníků. Adresátka výtky si však nenechala údajně falešné nařčení líbit a ženu počastovala hrubými výrazy," popsala počátek incidentu Věra Školková.

"Vyhrožováním újmou na zdraví dokonce neušetřila nově příchozí ani jedenatřicetiletou ženu, která se zastala slovně napadené zákaznice. Popis události potvrdili i další svědci. Strážníci vyzvali jedenašedesátiletou ženu, podezřelou z přestupku proti občanskému soužití, aby je následovala ven z budovy," dodala Věra Školková a připojila, že žena k podání vysvětlení uvedla, že důvodem jejího jednání bylo nepravdivé nařčení z předbíhání. "Přitom vyjádřila souhlas se svým jednáním. Přestupkem proti občanskému soužití se bude nyní zabývat příslušný správní orgán. Za hrubé urážky a vyhrožování újmou na zdraví hrozí ženě pokuta až 20 tisíc korun," upozornila Věra Školková.

Distribuce antigenních testů. Ilustrační foto.
Testy pro sociální zařízení se konečně začaly rozvážet

V době nouzového stavu strážníci vyjížděli na 66 oznámení týkajících se zvířat.

Kromě svých běžných pracovních činností a kontrol zaměřených na dodržování krizových i mimořádných opatření v době nouzového stavu se českobudějovické strážníci stále věnují i odchytům zvířat. "Oznámení na volně pobíhající, zraněné nebo usmrcené zvířectvo není skutečně málo. Od 5. října letošního roku vyjížděli strážníci speciálně vyškolení k odchytu zvířat na 66 oznámení," zmínila Věra Školková.

V tomto období se nejčastěji jednalo o volně pobíhající psy, kočky, uvízlé nebo zraněné netopýry, papoušky, labutě a jiné druhy ptactva. Strážníci do městského útulku umístili 14 psů a koček, 9 zvířat včetně ježka, ledňáčka, několika havranů a andulky pak převezli do péče zaměstnanců ZOO v Hluboké nad Vltavou.

"Pokud postrádáte svého domácího mazlíčka, sledujte stránky odchytů zvířat na Facebooku: https://m.facebook.com/psovodi.mp," doporučila ještě majitelům ztracených zvířat Věra Školková.