Kromě stánků, v nichž se představují prodejci tradičních českých výrobků a řemeslníci s originálním zbožím, si můžete vybírat ze švestkových specialit, ochutnat bílý i červený burčák u mnoha prodejců, klobásu XXL, bramborák, škvarkové tyčinky, vařenou kukuřici, švestkové koláče, sirupy nebo švestkové pivo a punč. Specialitou je stánek se středověkou kuchyní, kde si můžete nechat naservírovat třeba starořímské vepřové maso, kuře s jablky a vzácným kořením nebo kořeněné víno Hippocras.

Do soboty 14. října můžete navštívit na budějovickém náměstí tradiční Švestkové trhy. Patří burčáku, frgálům, švestkovým knedlíkům i pivu.Do soboty 14. října můžete navštívit na budějovickém náměstí tradiční Švestkové trhy. Patří burčáku, frgálům, švestkovým knedlíkům i pivu.Zdroj: Deník/Edwin Otta

Pořadatel pamatoval i na děti. Na čtyřech místech mohou děti vyzkoušet dřevěné kolotoče, odvážnější se mohou vyfotit s živými sovami, které budou předvádět jejich majitelé u stánku s výrobky trhovosvinenské chráněné dílny Domeček. Součástí trhů je hudební program, v sobotu pak pohádka pro děti.

Náš tip:
Švestkové knedlíky ze stánku před radnicí. Polité máslem, posypané strouhankou a mákem. 25 korun za kus. S úsměvem je servíruje kuchař Hugo z Radniční restaurace v Křemži.