Fantazie? Možná. Ale podobně mluví mnoho z těch, kteří ono tajemné místo navštívili. O co se jedná?

O Boží kameny. Tak se totiž jmenuje přírodní útvar v blízkosti obce Kraselov. Má tu vyvěrat velmi silná pozitivní energie, která dokáže léčit. Senzitivně ladění lidé jsou tu schopni ji cítit a vnímat. Na první pohled jsou kameny nezajímavé, ale podle mnohých je to jedna z nejsilnějších přírodních svatyní.

•	Okruh od Uhlíkovské hájenky, kde je malé parkoviště je dlouhý 14. km po modré turistické značce. Na cestě je mnoho zajímavých zejména kamenných útvarů, jako Adolfův kámen, či Judestein, jde se vojenským prostorem okolo Uhlíkovského potoka.
Výlet na tajemný vrch

Podle starousedlíků se traduje, že tu v dávných dobách bývalo sídliště Keltů. Údajně tu za magickou atmosférou stojí neustálý proud energie, který vychází z určitého místa v jednom z kamenů. Tuto energii jsou schopni lidé cítit a popisují ji jako velmi příjemnou a uklidňující. Největší dávku energie člověk absorbuje během první návštěvy. Celková doba na tomto místě by však neměla překročit 30 minut. Hlavně balvan ve tvaru lodi má působit na chronické potíže. Léčivé místo se nenachází v jeho středu, ale na okraji.A jedna důležitá rada na závěr. Pokud vliv Božích kamenů neucítíte, patříte mezi skeptiky, kterým je tento požitek zapovězen. Užijte si tedy alespoň nádhernou přírodu šumavského předhůří.