Podle informací Kvetoslavy Kotrbové, šéfky jihočeských hygieniků, tam odebrali vzorky zhruba padesáti ubytovaných. Patnáct z nich jsou zahraniční dělníci.

Covid-19 na Prachaticku:
- celkem nakažených 50
- v Prachaticích 42
- další vlna testování se připravuje na čtvrtek 6. srpna

„Měli jsme tam několik lidí v karanténě. Ubytovaní mohli přijít do styku s lidmi z firmy InTiCa Systems, které jsme testovali v minulých týdnech,“ zdůvodnila Kvetoslava Kotrbová, proč došlo ke kompletnímu testování všech ubytovaných s tím, že testování je hlavně z preventivních důvodů. Podle jejích slov by výsledky ranních testů mohly být k dispozici ještě v úterý večer, případně ve středu ráno. V ubytovně hotelu Park jsou lidé jak zaměstnaní v InTiCa Systems, tak i z jiných firem.

Tři hasiči provedli závěrečný úklid. Jejich úkolem bylo dezinfikování prostorů ve firmě i použitých technických prostředků.
Covid-19 v Prachaticích je pod kontrolou

Na základě dohody s jihočeskou hygienickou stanicí firma InTiCa Systems mohla v tomto týdnu částečně obnovit provoz. „Druhou vlnu testování jejich zaměstnanců připravujeme na čtvrtek,“ upřesnila ředitelka jihočeské KHS. Upřesnila, že hygienici zároveň mapují další ubytovny v Prachaticích a okolí. „Chceme být připraveni a vědět, kolik takových ubytoven máme a kolik je v nich lidí,“ vysvětlila. Zdůraznila, že situace v Prachaticích je pod kontrolou. „Covid-19 se v Prachaticích nešíří, pozitivní pacienti jsou izolováni a ven mohou maximálně na cigaretu,“ uzavřela.