Předchozí
1 z 13
Další

Jan Bauer (SPOLU-ODS) - 8 104 hlasů

Narodil se v dubnu 1969 v Prachaticích. V letech 2004–2013 a opět od roku 2017 byl poslancem za ODS, v letech 2000 až 2004 a opět od roku 2016 zastupitelem Jihočeského kraje. Absolvoval Stavební fakultu na Českém vysokém učení technickém v Praze. Působil v oblasti marketingu, poté jako manažer nebo ekonom. Byl také starostou Prachatic. Jan Bauer je ženatý, má dceru a syna.  

Jan Bauer.Jan Bauer.Zdroj: Deník/ Redakce

Viktor Vojtko (PirSTAN - STAN) - 7 996 hlasů

V primárkách STAN vybral na druhé místo kandidátky náměstka českobudějovického primátora Viktora Vojtka. „Ve sněmovně se chci soustředit na dvě témata - rozvoj cestovního ruchu, který je těžce postižen současnou pandemickou krizí, a digitalizaci veřejných služeb pro občany. Ze své pozice náměstka primátora v Českých Budějovicích s odpovědností za školství, sociální věci a cestovní ruch mám s oběma tématy praktické zkušenosti," uvedl Viktor Vojtko.

Viktor Vojtko.Viktor Vojtko.Zdroj: Deník/Edwin Otta

Jan Bartošek (SPOLU - KDU-ČSL) - 7 854 hlasů

Narodil se v listopadu 1971 v Jihlavě. Od února 2014 do října 2017 byl místopředsedou Poslanecké sněmovny, od října 2013 poslanec a od října 2017 předsedou poslaneckého klubu KDU-ČSL, od roku 2016 zastupitelem a od roku 2020 radním Jihočeského kraje. Působil jako místostarosta Dačic. Působil jako terapeut, působí i jako vysokoškolský pedagog. Je ženatý a má dva syny.

Jan Bartošek.Jan Bartošek.Zdroj: Deník/VLP Externista

Pavla Pivoňka Vaňková (PirSTAN - STAN) - 7 618 hlasů

Žije v Lišově, má tři dospívající syny. Vystudovala Vysokou školu ekonomickou Praha, obor Management veřejné správy, samosprávy a informací, a Univerzitu Karlovu Praha, obor Management ve vzdělávání. Pracuje jako vedoucí odboru vnitřních věcí a zástupce tajemníka Městského úřadu v Lišově, předtím byla středoškolskou učitelkou a manažerkou projektových týmů. Sama sebe vnímá jako energickou, citlivou, empatickou a zvědavou. Založila iniciativu Pivoňka, která pomáhá rodinám žít lépe, například dostat děti od počítačů a tabletů, a stará se rovněž o životní prostředí. Ráda cestuje, mluví několika jazyky a miluje četbu. Ve volném čase také sportuje - běhá nebo se otužuje.

Pavla Pivoňka Vaňková.Pavla Pivoňka Vaňková.Zdroj: Deník/Edwin Otta

Šimon Heller (SPOLU - KDU-ČSL) - 6 406 hlasů

Narodil se v roce 1988 v Třebíči, od roku 1989 žije na Českobudějovicku. Je ženatý, má čtyři děti. Studoval učitelství matematiky a zeměpisu na Pedagogické fakultě Jihočeské univerzity. Téměř dva roky pracoval jako učitel matematiky a zeměpisu na ZŠ, nejprve v Českých Budějovicích a poté v Kaplici. Od roku 2014 pracoval jako asistent poslance Jana Bartoška. Od roku 2017 učí zeměpis na gymnáziu v Třeboni. Je zastupitelem města České Budějovice a krajským zastupitelem. Dříve jsem byl mluvčím studentů protestujících proti účasti komunistů v koalici v Jihočeském kraji a členem Akademického senátu Jihočeské univerzity. Má za sebou několik expedic do Afriky, Jižní Ameriky a Asie. Pravidelně o svých cestách přednáší. O jedné z nich vydal knihu.

Šimon Heller.Šimon Heller.Zdroj: Deník/Luboš Dvořák

Pavel Klíma (SPOLU - TOP 09) - 6 006 hlasů

Pavel Klíma se stal po krajských volbách 2020 náměstkem jihočeského hejtmana pro oblast školství, zájmové činnosti mládeže a sportu a veřejných zakázek. Před tím byl osmnáct let ředitelem školy a školky v Malšicích a od roku 2016 působil jako krajský zastupitel a předseda výboru Pro výchovu, vzdělání a zaměstnanost. V komunální politice působí už od roku 2006, kdy se stal členem malšického zastupitelstva, do kterého znovu úspěšně kandidoval i v následujících komunálních volbách v letech 2010, 2014 a 2018.

V Poslanecké sněmovně by se rád věnoval především oblasti školství. „Jako někdejší dlouholetý ředitel školy vím, na kolik je zásadní a potřebná reforma školství a jak ji schází zákonný rámec. Ten musí vzniknout především na půdě Poslanecké sněmovny. Proto chci svými zkušenostmi přispět ve školském výboru k zákonné definici důležitých vzdělávacích změn,“ dodává Pavel Klíma, který je ve volném čase aktivní výtvarník.

Pavel Klíma.Pavel Klíma.Zdroj: Deník/Edwin Otta

Václav Král (SPOLU - ODS) - 5 896 hlasů

Narodil se 25. března 1980 v Českých Budějovicích a zřejmě proto by prý mohl být typickým příkladem Berana. Po Základní škole Nerudova a dokončení Obchodní akademie Husova v Českých Budějovicích vystudoval Vysokou školu ekonomickou v Praze s titulem inženýr. Profesní kariéru začal ve strojírenském podniku MOTOR JIKOV v Soběslavi, kde postupně pracoval na několika manažerských pozicích v oblasti nákupu, prodeje i vývoje nových produktů zaměřených především na využívání zemního plynu v dopravě jako ekologické náhrady za paliva na bázi ropy. Při tom po tatínkovi převzal firmu podnikající v zemědělské, živočišné výrobě. Od roku 2017 působí jako předseda představenstva v Teplárně České Budějovice a současně jako předseda správní rady společnosti ZEVO Vráto. Je členem výkonné rady Teplárenského sdružení ČR.

Václav Král.Václav Král.Zdroj: Deník/Edwin Otta

Richard Brabec (ANO) - 3 672 hlasů

(* 5. července 1966 Kladno) český politik, aktuálně ministr životního prostředí za ANO a zároveň poslanec za ANO. Poslancem je od roku 2013. Byl zastupitelem Středočeského kraje a působil také jako zastupitel města Kladna. Je členem hnutí ANO 2011 (od února 2017 též místopředseda hnutí). Je nejdéle sloužícím ministrem životního prostředí ČR. Před rokem 2013 byl Brabec ředitelem společnosti Lovochemie, patřící pod holdingovou společnost Agrofert vlastněnou tehdy Andrejem Babišem.

Richard Brabec.Richard Brabec.Zdroj: Deník/Radka Doležalová

Roman Kubíček (ANO) - 2 091 hlasů

(* 6. května 1963 Moravská Třebová), aktuálně poslanec za ANO, byl zastupitelem Jihočeského kraje, od roku 2014 zastupitel města České Budějovice, člen předsednictva hnutí ANO 2011. Žije v Českých Budějovicích.

Roman KubíčekRoman KubíčekZdroj: Deník/Klára Skálová

Iveta Štefanová (SPD) - 1 593 hlasů

Byla lídrem kandidátky SPD v jižních Čechách. Lékařka v oboru Všeobecné praktické lékařství. Vystudovala 1. lékařskou fakultu Univerzity Karlovy v Praze. Narodila se v Českých Budějovicích, nyní žije v Prachaticích. Je svobodná, bezdětná. Ve volném čase se věnuje ochotnickému divadlu a hře na klavír.

Iveta Štefanová.Iveta Štefanová.Zdroj: Deník/ Redakce

Karel Tureček (ANO) - 1 271 hlasů

(* 1. února 1971 Chýnov), aktuálně poslanec za ANO a zastupitel města Chýnova. Český politik, bývalý náměstek ministra zemědělství a ministra průmyslu a obchodu a od roku 2006 zastupitel města Chýnova, od října 2013 poslanec Poslanecké sněmovny. V letech 1985 až 1989 vystudoval Střední zemědělskou školu v Táboře. Je absolventem Agronomické fakulty Vysoké školy zemědělské v Brně. Od roku 1995 pracoval na Ministerstvu zemědělství ČR.

Karel Tureček je ženatý a má tři dcery a jednoho syna. Mezi jeho zájmy patří rybářství, chov ryb, příroda, cestování, četba a sport – běh v terénu a cyklistika.

Karel Tureček.Karel Tureček.Zdroj: Archiv

Jan Kubík (ANO) - 1 125 hlasů

(* 29. října 1978 Český Krumlov), aktuálně poslanec za ANO, český politik a podnikatel. V letech 2016 až 2020 zastupitel Jihočeského kraje, od roku 2010 zastupitel a starosta obce Loučovice, v současnosti je starostou již ve třetím volebním období. Člen hnutí ANO 2011 od roku 2013. Profesí je technik elektro, ženatý, má jednoho syna.

Jan Kubík.Jan Kubík.Zdroj: Deník/Zuzana Kyselová

Ondřej Babka (ANO) - 1 145 hlasů

Ondřej Babka (* 22. února 1994 Praha), od července 2019 poslanec Poslanecké sněmovny PČR, od roku 2014 zastupitel a od roku 2018 radní města Husinec, předseda kulturní komise města Husinec, člen hnutí ANO 2011.

Ondřej Babka.Ondřej Babka.Zdroj: Deník/Jana Vandlíčková