Pekárna Husinecký chléb, jejíž historie se píše od roku 1955, se díky majiteli Miloslavu Čermákovi dočkala znovuobnovení. Výrobky pekaři připravují ručně podle tradičních receptů a na svých čtyřech pobočkách v Husinci, Prachaticích a Českých Budějovicích zákazníci najdou široký sortiment sladkého i slaného pečiva. Navíc připravují i studenou kuchyni jako jsou promazávané bagety a další chutné pekařské výrobky.
Jak potvrzuje obchodní zástupkyně pekárny Zdeňka Krčálová, v nabídce je 12 druhů chleba, 40 druhů slaného a až 60 druhů sladkého pečiva. „Navíc máme studenou kuchyni, ručně připravované plněné bagety, housky, preclíky nebo i hamburgery,“ vyjmenovává.

Mezi nejoblíbenější sladké produkty podle ní patří rohlíčky, šátečky a koblížky. „Máslové rohlíčky děláme hned v několika variantách - s tvarohovou, povidlovou, makovou a ořechovou náplní. Zákazníci je milují, protože jsou z pravého másla. Oblíbené jsou i půlnoční šátečky, které kynou přes noc, nebo rumáčky - koblížky pečené v parní peci máčené v rumu. Začali jsme je vyrábět na masopust. Plní se tvarohem, povidly nebo mákem a preferují je hlavně muži,“ popisuje.

Ze slaného pečiva frčí tradiční jihočeské recepty a ochucené rohlíky. „Konkrétně jde o anglický rohlík či pizza bagety. Hodně si zákazníci chválí listovou kapsu se škvarky, zelím a slaninou a zelňáky, protože se pečou z opravdového zelí a nepřidává se tolik mouky,“ podotýká Krčálová.