Princ se mu už splnil, teď z něho bude král. Nemůže totiž chybět v pokračování oblíbené pohádky o Aničce hrnčířce. Už se prý nesmírně těší. „Vím, že natáčení dvojky bude na jedničku,“ myslí si.

Režisér Ivo Macharáček Tajemství staré bambitky 2 chystá právě teď. V pracovním názvu původně figuroval kouzelný hrnek. „V pokračování se objeví i kouzelný předmět, protože kouzlak pohádkám podle nás patří,“ vysvětluje režisér.

V HRADCI ŘÁDÍ RÁDCI

Hlavním motivem nové pohádky bude prý Karabovo (Ondřej Vetchý) hledání nové lásky. „Cesta za vyvolenou jeho srdce bude trnitá. Do cesty se mu opět postaví proradní rádcové Ferenc a Lorenc. Ti milé vidí v žaláři nebo na šibenici,“ nastiňuje.

Loupežní rádcové budou chtít poklady, ale i rovnou celé království na jihu Čech. Tam se bude totiž natáčet zhruba polovina pohádky. Hlavní jihočeskou lokací bude jindřichohradecký zámek.

Po boku Aničky hrnčířky Kamily Janovičové stane opět Jakub Tomáš Klus. Od prvního dílu uběhlo devět let, tedy i jeho postava bude starší, vládne a vychovává dítě. „Své rodičovské zkušenosti budu moci přetavit v nový herecký arzenál, neboť i Jakub se stal otcem,“ líčí výhody Tomáš Klus. Změní se nějak povaha Jakuba? „Věřím, že bude moudřejší,“ odpovídá.

Českobudějovická Lannova třída dnes.
U pojízdných schodů v Prioru kdysi stával portýr

Na place se setká i s dalšími známými z jedničky, na jejíž vznik vzpomíná moc rád. „Atmosféra byla tenkrát naprosto fantastická, to proto se už nemůžu dočkat,“ nechal se slyšet. „Bez patosu mi to změnilo život, proběhlo tam několik velmi důležitých rozhovorů a věřím, že na nás ještě další hovory čekají,“ myslí si. Uznává, že se mu pohádky hrají dnes jinak. „Už vím, že děti neopijete rohlíkem. Vynasnažím se Jakuba nehrát, ale být jím,“ plánuje Tomáš Klus.

Opět se bude v pohádce zpívat. Podle Iva Macharáčka pracuje na písních Václav Noid Bárta, který si zde také zahraje. Tomáš Klus autorem písní nebude.

K Bambitce neodmyslitelně patří i narážky na naši společnost a její momentální hodnoty. Jaké přesně, nechce filmař naznačovat. „Věřím, že každý si tam objeví něco jiného a bude záležet na každém, jak si události bude interpretovat,“ říká Ivo Macharáček. Prozrazuje však, že se tvůrci inspirovali tzv. šmejdy, kteří rádi zneužívají důvěřivosti nejen důchodců. „Naším hlavním záměrem a myšlenkou pohádky je ukázat, že rodina a společenská soudržnost je jednou z nejvyšších a neměnných hodnot naší společnosti,“ líčí režisér.

Klapka opět padne i na Liberecku na zámku Lemberk, kde se točilo minule. Začíná se koncem dubna.

„Scénář i složení tvůrčího týmu je fantastické. Bude to přes všechen pres pohádkové období,“ myslí si Tomáš Klus. Premiéra se plánuje na závěr roku.

Ilustrační foto.
Objevil manželčin nedokončený rukopis. Kniha vychází nyní