Namále měl i radníVltavotýnští zastupitelé ve čtvrtek hlasovali i o odvolání radního Jiřího Eisenvorta (nez.). To navrhl místostarosta Ivo Machálek (SSO), neboť Jiří Eisenvort se prý chová sprostě vůči kolegům v radě i úředníkům. Pro odvolání hlasovali tři zastupitelé z 21.

Zdůvodnil to tím, že Ivo Machálek bezmyšlenkovitě podepsal antedatovanou smlouvu o pronájmu zemědělských pozemků v Týně soukromé společnosti. „Smlouva byla předložená podvodně a místostarosta ji podepsal bez obvyklých a nařízených kontrolních mechanismů. Tedy bez takzvané košilky, která obsahuje důležité údaje o smlouvě," vysvětlil Tomáš Tvrdík.

Zmíněný kontrakt je provázán s usnesením radních 
z roku 2013 o pronájmu zemědělské půdy. Ač odbor hospodářské správy městského úřadu tehdy radním oznámil, že usnesení bylo splněno, tedy že smlouvy o pronájmu pozemků byly uzavřeny, ve skutečnosti se tak nestalo. A tak zemědělci půdu využívali, aniž by městu odváděli nájemné. „Když jsem tyto smlouvy od odboru před dvěma měsíci vyžadoval, neměli mi co předložit. Proto jeden 
z úředníků smlouvu dodatečně podvodně vytvořil a místostarostovi ji předložil k podpisu se zpětným datem," doplnil Tomáš Tvrdík.

Ivo Machálek z funkce odvolán nebyl. Pro zařazení tohoto bodu na program jednání hlasovalo 10 zastupitelů z 21. „Odstoupit nehodlám, já jsem byl tím podvedeným," reagoval místostarosta.

Více čtěte v sobotním Českobudějovickém deníku