Vánoční minidortíčky od Isabely Houdkové

Těsto: 50 g másla rozpustit, 150 g cukru - jemný krystal, 2 lžíce medu, 2 lžíce mélka, 1 vejce, 1 lžička jedlé sody

Krém: 2 zkaramelizovaná salka, 1 Hera, 1 máslo, rum - dle chuti

Postup: Vše necháme rozpustiti na mírném ohni a horkou hmotu pak vlijeme do 400 g hladké mouky. Těsto rozdělíme na čtyři části, na pomoučeném válu vyválíme čtyři tenké pláty velikosti plechu a postupně na pečicím papíře upečeme.
Krém ušleháme a pomažeme jím placky. Můžeme potřít i vrchní placku, kterou poté posypeme mletými ořechy, strouhanou čokoládou, praženými nasekanými mandlemi či oříšky, zkrátka čímkoli podle chuti, nebo kromě vrchní placky potřeme čokoládovou polevou.
Přes noc dáme do chladu, promazané placky změknou a lze z nich vykrájet různé tvary. Nebojte se odřezků, mají tu výhodu, že se mohou sníst hned.