Na Táborsku před 4. hodinou ranní havaroval řidič osobního auta, a to u Hodušína na silnici č. 1/19 z Milevska na Tábor. Jak informovala policejní mluvčí Štěpánka Schwarzová, vozidlo narazilo do betonového propustku a řidič na místě zemřel.

"Řidič vozidla značky Toyota (54 let) jel ve směru od Sepekova na Hodušín. Ve voze cestoval sám. Z dosud nezjištěných příčin vyjel vpravo mimo komunikaci, kde ujel ve stoce několik desítek metrů a následně narazil do betonového mostku. Při nehodě utrpěl zranění neslučitelná se životem. Na místo dorazili táborští dopravní policisté, kteří nevyloučili, že příčinou nehody mohl být mikrospánek řidiče. Přesné příčiny a okolnosti nehody jsou předmětem dalšího šetření," popsala tragédii Štěpánka Schwarzová.

Zasahující hasiči z milevské stanice podle mluvčí Venduly Matějů řidičovo tělo vyprostili ze zcela zničeného auta ven. Toyotu dále zajistili protipožárním opatřením a provedli kontrolu úniku provozních kapalin. Po ukončení šetření policistů byl vrak auta naložen na vůz odtahové služby. Zásah milevská jednotka ukončila úklidem vozovky a okolo osmé hodiny ranní odjela zpět na základnu.

Tragická nehoda se stala v neděli odpoledne u obce Červený Hrádek na Dačicku.
Řidič (24) vyjel do protisměru, řidička druhého auta zemřela

Je to v krátkém čase již druhá oběť dopravních nehoda na jihu Čech. V neděli odpoledne se u Červeného Hrádku na Dačicku srazila dvě osobní auta a řidička jednoho z vozů po převozu do nemocnice zemřela.