Pondělí
Rekonstrukce nástupišť začala na českobudějovickém vlakovém nádraží. Cestující proto  musejí v nadcházejících měsících počítat s omezeními. Střídavě se uzavřou nejen nástupiště, ale i podchody, které k nim vedou. Výsledkem rekonstrukce budou mimo jiné i nové výtahy pro handicapované cestující.
Deník: Třikrát sláva. Českobudějovické vlakové nádraží opravdu nepatří mezi chlouby města a určitě to není to, co by chtěl turista vidět jako první. Kdysi jistě krásnou budovu zkrátka nemilosrdně ohlodal zub času a když se začne pracovat alespoň na nástupištích, je to krok kupředu. Myslím, že dočasné kličkování mezi bagry a přeskakování výkopů nám za to stojí. Takže zatím nastupujme opatrně a brzy snad po novém.

Úterý
Nečekané zvraty provázejí vyšetřování nedávné přestřelky mezi trojicí zlodějů a třemi policisty v Halámkách. Podle dobře informovaného zdroje Deníku z prostředí policie je však možné, že u některého z pachatelů dojde k překvalifikování obvinění. Zloději prý totiž patrně vůbec neměli střelnou zbraň. Je proto pravděpodobné, že pokud zasahující policisté utrpěli střelná poranění, způsobili si je nejspíš sami.
Deník:  Ať už to bylo jakkoli, nastala nepříjemná situace, ve které nejspíš zapracovaly nervy. Nezbývá než popřát policistům brzké uzdravení.

Středa
Je to hodně riskantní zkouška, do které se na Senovážném náměstí každý den pouští desítky a možná stovky nezodpovědných chodců. Přebíhají vozovku před Metropolem přímo mezi automobily a vozy městské hromadné dopravy. Do budoucna by ale zmíněný hazard možná mohl skončit. Existuje záměr, který by  posunul jeden z přechodů a navíc by se uprostřed vozovky mohlo objevit zábradlí .
Deník: Kdo chce kam, pomozme tu tam, chtělo by se říct cynikovi. Lidé bezohledně běhají, kudy nemají, a ještě předpokládají, že jim přizpůsobí veškerý provoz. Z hlediska bezpečnosti by nový přechod samozřejmě byl přínosem, jenže nevěřím, že poté vše bude fungovat bez potíží. Zase se objeví lidé, pro které je nejpohodlnější přejít vozovku v jiném místě, a opět se bude riskantně kličkovat. Přidání dalšího přechodu (dost možná se světly) na hojně frekventované ulici navíc dozajista nepotěší řidiče a budeme tu mít další protesty na téma, jak je doprava v Budějovicích neúnosná. Nakonec je to tedy zase jen o naší lidské povaze. Snad se dokážeme domluvit, kde jsou místa pro auta a kde pro chodce, a pak tyto hranice dodržovat.

Čtvrtek
Hotové pozdvižení zavládlo ráno v Dyníně. Místní zemědělská společnost Mavela inzerovala v Deníku výhodný prodej asi 22 tisíc slepic, který měl oficiálně začít v osm hodin. Už od čtyř však obec začaly zaplňovat stovky chovatelů, ale i překupníků, a to nejen z jihu Čech. Přijeli sem také lidé
z Chebu, Ústí nad Labem, Kolína, Rakovníka či severní Moravy. Do večera stihli vykoupit všechna zvířata. Zájemci museli počítat i s několikahodinovým čekáním a až 2,5 kilometru dlouhými kolonami aut .
Deník: Neuvěřitelné, co způsobí jedno zdražené vejce a blížící se Velikonoce. Opravdu všichni ti lidé spotřebují denně tolik vajec, že se jim vyplatí jet si pro slepičku až z druhého konce republiky? Tomu se mi nechce věřit a obávám se, že spíše zbytečně propadáme davové hysterii. Pokud někdo slepice dlouhodobě pěstuje, má u domku pěkný dvorek s kurníkem, tak samozřejmě nic proti, jen je mi ho líto, že se ve čtvrtek musel zařadit do neuvěřitelné fronty. Objevovali se však i experti, kteří by rádi opeřence na balkón u bytu. Opravdu věříte, že tam se dočkáte čerstvě snesených vajec?   

Pátek
Paniku vzbudila mezi obyvateli Budějovic i přespolními přestavba veřejných záchodků v parku Na Sadech v Budějovicích. Mají strach, že město zruší jedno z posledních míst, kam je možné si odskočit. Radnice ale  ujišťuje, že další redukce veřejných toalet se nechystá. Naopak. Již v turistické sezoně by měly podle tiskové mluvčí magistrátu Jitky Welzlové záchodky přibýt .
Deník: Hrozba zažehnána. Představa, že si nutně potřebujete odskočit a zrovna nemáte kam, je dost děsivá. Na druhou stranu, než by člověk použil nevábné veřejné záchodky, možná by raději riskoval prasknutí močového měchýře. Doufám tedy, že přestavba přinese důstojnější prostředí, a hlavně, že se jej podaří udržet.