Pondělí

Pomoci dopravě, ať již jde o dostavbu dálnice, obchvat Českých Budějovic nebo Lišova, to si klade za cíl nově zvolený senátor Jiří Šesták. V senátorském křesle nahradí Jiřího Pospíšila (ODS), kterému končí mandát. „Rád bych byl prospěšný lidem, kteří to budou potřebovat, ať už to budou jednotlivci v tíživé situaci nebo Jihočeši jako celek," řekl Šesták.

Deník: Senátorem se stal Jiří Šesták, byť v prvním kole získal až druhé místo. Nízká volební účast a  celkové postavení ODS, za kterou kandidoval Jan Zahradník, jsou zřejmě hlavními příčinami Šestákova vítězství.

Úterý

Velká změna čeká zřejmě již příští týden dopravu na Lidické třídě. Řidiči například nadobro přijdou o možnost odbočit z Lidické třídy směrem ke škole v ulici Matice školské.  „Máme hodně žáků z okolních obcí a ty většinou rodiče vozí autem. Myslím si, že situace bude nepřehledná a komplikovaná," stěžuje si ředitelka školy Jana Rychlíková.

Deník:  Normované poloměry zatáček vítězí! Na nové změny si Budějčáci budou chvilku zvykat, reptání neustane, ale brzy se naučí, v rámci pravidel i mimo ně, využívat maximum pohodlí, které nový systém nabídne.

Středa

Na hlavní výpadovce z Českých Budějovic na Prahu se objevila nová kruhová křižovatka. Je sotva pár desítek metrů od staršího kruháče u Borku. Povolil ji krajský úřad na základě územního plánu Hrdějovic.

Deník: Dva kruháče jsou lepší než jeden. Až jich bude u Borku pět, můžeme v Nemanicích uspořádat olympiádu.

Čtvrtek

Pražská třída v krajské metropoli se stává stále nebezpečnější.  Přímo na přechodech pro chodce tu od začátku letošního roku řidiči srazili už sedm chodců, mezi nimiž byly i děti. K většině střetů, celkem čtyřem, došlo na přechodu s ostrůvkem poblíž obchodního centra IGY.

Deník: Problém našeho města, který trvá od vynálezu spalovacího motoru. Bohužel na neohleduplnost řidičů jsou i preferenční pruhy krátké.

Pátek

Nepříjemné chvíle zažili včera obyvatelé vesnic v bezprostřední blízkosti Jaderné elektrárny Temelín. Ráno se rozezněly sirény s nebývalou intenzitou. „Sirény byly silnější než jindy a nevěděli jsme, jestli se něco neděje," líčila své prvotní zděšení obyvatelka 
z Kočína Romana Raučinová.

Deník: Zděšení nezděšení, hlavně, že se nic vážného nestalo.