Pětici autobusů a trolejbusů na linkách 1, 3, 5, 6 a 9 o víkendu zaplaví stovky srdíček se vzkazy pro cestující. „Letos jsme do valentýnských jízd chtěli zapojit i naše kolegy, vzkazy pro potěšení cestujících jsme proto z části psali my, lidé z DPMCB,“ říká iniciátorka letošních valentýnských oslav v MHD Michaela Slabová, která mezi své vzkazy ukryla i jedno vyznání.

Na cestující tak budou čekat „Valentýnky“ plné citu, veršů i humoru budějckých dopraváků. „MHD je v téhle situaci jedno z mála míst, které lidi mohou navštívit. Takže doufám, že se nám je podaří aspoň na chvíli vytáhnout ze šedi a srdce jim poskočí ať už z té nádhery nebo z toho, co jsme to zas vymysleli,“ předvídá reakce pasažérů ředitel DPMCB Slavoj Dolejš. Ten se ve svých vzkazech prý pokusí cestující hlavně pobavit.

Nemocnice České Budějovice převzala od společnosti LINET hlavní cenu za vítězství v anketě Nemocnice ČR 2020.
Budějovická nemocnice uspěla v hodnocení spokojenosti pacientů i zaměstnanců

„V únoru kytku pro partnerku utrhnete jen těžko, ale v MHD pro vás rozkvetou rovnou přáníčka,“ dodává s nadsázkou Dolejš. Srdíčka se vzkazy si totiž mohou cestující nechat na památku. Doufá ale, že budou myslet i na ostatní a neodnesou si celé pugety. Mezi podepsanými vzkazy od zaměstnanců DPMCB najdete i anonymní přáníčka, která můžete adresovat přímo svým milovaným. Stačí se od 12. do 14. února svézt MHD.

Barbora Smudková, mluvčí Dopravního podniku města České Budějovice