Pohádkové zoo budou hned dvě. První se uskuteční ve čtvrtek 4. července před prodlouženým svátečním víkendem a druhou příležitost budou mít návštěvníci v pátek 23. srpna. Brána zoo se pro oba zmíněné termíny otevře v 19 hodin a návštěvníci se zde budou moci ponořit do pohádkové atmosféry až do desáté hodiny večerní.

Pro návštěvníky bude připraveno několik pohádkových stanovišť, o zábavu se navíc postará hudební skupina Maxa Band. Děti si budou moci nechat pomalovat obličej a dotvořit tak svůj pohádkový kostým. V letošním roce zavítá do zoo na třicet pohádkových postav. Budou zde čarodějnice, královská rodina, mlynář, kovář, lesní žínky, vodníci a také červená karkulka s hodným vlkem. V hlubocké zoo samozřejmě kromě různých pohádkových stvoření návštěvníci uvidí i spoustu bytostí ze světa zvířat. Ve večerních hodinách se vám poštěstí zahlédnout i zvířata, která byste aktivní přes den nezahlédli.

Pro velký zájem o tuto akci doporučujeme návštěvníkům předprodej vstupenek přes CB systém, nebo na pokladně zoo. Ten kdo má vstupenku z předprodeje se vyhne čekání u pokladen. Pokud máte rádi kostýmy, neváhejte přijít přestrojení za jednu z pohádkových postav.

Večery v zoo ale můžete strávit nejen v době konání pohádkové zoo. V letních měsících budou probíhat večerní komentované prohlídky, při nichž mohou jejich návštěvníci poznávat zoologickou zahradu po zavírací době za soumraku. Lidé získají jedinečnou šanci zahlédnout některá chovaná zvířata, pro něž je typická noční aktivita.

Průvodci komentovaných prohlídek jsou z řad zkušených chovatelů, kteří návštěvníky provedou po zoologické zahradě s výkladem a samozřejmě zodpoví případné otázky. Večerní komentované prohlídky jsou vhodné pro dospělé a starší děti, které udrží asi 2 hodiny svou pozornost a také se umí chovat tiše. Prohlídky budou probíhat ve vybraných termínech po dobu celých letních prázdnin.

Kapacita jedné prohlídky je 30 osob (dvě skupiny po 15 návštěvnících) proto je nutné se telefonicky či emailem rezervovat. Přehled volných termínů je průběžně aktualizován a najdete ho na internetových stránkách Zoo Hluboká.