Ředitel Magerstein se ale svým zaměstnancům zavázal, že je v době koronakrize nepropustí. Vymyslel proto nevšední gastrokoncept spojený s rozvozem jídel - Poke Bowl. Jde o misku plnou čerstvé zeleniny, exotických ingrediencí a marinovaného masa. Na naše poměry nezvyklý pokrm pochází z Havaje.

Zrekonstruoval bistro na Lidické třídě v Českých Budějovicích, které v pondělí 24.5. po opravách otevřel.

Vladimír Koubek
Brambory také nenarostou za noc, říká nový majitel Dynama

Navíc v centru města Černá v Pošumaví na Lipensku nyní chystá pojízdné bistro, kde bude své poke prodávat. „Kouzlo celého konceptu je v jeho jednoduchosti. Příprava není založena na tepelné úpravě, pouze na marinování a velká přidaná hodnota je v tom, že nemusíme řešit teplotu jídla,“ vysvětluje. Havajské speciality zaznamenaly u zákazníků obrovský úspěch a zásadní roli sehrály sociální sítě. „Ta jídla jsou trendy, zdravá, fotogenická, miska hraje barvami. Lidé se s nimi začali okamžitě fotit, sdílet, během dvou týdnů jsme měli tisíce sledujících,“ potvrzuje ředitel hotelu.

Základ misky tvoří rýže nebo skleněné nudle, čerstvá zelenina a marinované rybí maso. Na to pak navazují další různé variace. „Počínaje tuňákem, lososem, krevetami, ale velice populárním, díky tomu, že jsme v Čechách, se stal i krůtí řízek servírovaný s dalšími doplňky,“ doplňuje Magerstein, který v době pandemie sám často zaskakoval jako řidič rozvážkového vozu. „Nestíhali jsme uspokojit poptávku našich zákazníků. Poznal jsem také práci mých zaměstnanců,“ doplňuje.

Úspěšný koncept chce přenést do jiných měst „Máme odsouhlasenou Prahu, kde bychom začátkem příštího roku chtěli otevřít výrobnu našich poke pokrmů s tím, že rozvoz budou zajišťovat externí firmy. Během roku 2022 bychom rádi expandovali do Plzně, kde v tuto chvíli hledáme vhodné prostory. Přemýšlíme o pojízdném POKE bistru v Písku“ prozrazuje Magerstein.

Pavel Pechoušek