V Hospůdce U Divadla vařili podle rybáře z Purkarce
České Budějovice - Sumec, brambory, cibule. Jen tyto tři hlavní přísady stačí k vykouzlení výtečného pokrmu. Dobře to ví Karel Štabrňák, čtenář Českobudějovického deníku, který zvítězil se svým receptem na sumce v naší kuchařské soutěži.
Podle jeho receptu připravovali sumce na bramborách profesionální kuchaři v Hospůdce U Divadla. Při té příležitosti si zde Karel Štabrňák vyzvedl svou výhru v soutěži, tisícikorunovou poukázku do této restaurace, která se specializuje na pokrmy z ryb.
Soutěž Českobudějovického deníku měla tři kola, do nichž čtenáři zasílali své recepty na úpravu ryb. V prvním kole zvítězila Nela Bjalkovová se svým lososem na tymiánovém pyré, která si výhru vyzvedla minulou středu.
V druhém kole zabodoval právě Karel Štabrňák z Purkarce, který velmi rád rybaří a přísun čerstvých ryb na letní talíř má tak zaručen. Poslední, třetí kolo soutěže vyhrála Ludmila Mikolášová se svým receptem na kapra na houbách. Ta si svou výhru vyzvedne příští středu.