„Připravíme ale asi dvacetimetrovou sekanou o rozměrech dvanáct krát patnáct centimetrů," uvedla marketingová manažerka IGY Centra Petra Divišová.

Sekanou upeče podle své tradiční receptury společnost CORAX Trading – firma, která má v IGY Centru stánek Kaplické uzeniny. Na její přípravu padne přibližně 215 kilogramů surovin (hovězího 
a vepřového masa, uzené plece, žemle, pórku a koření).

Velikonoční atmosféru dokreslí sváteční dekorace na stolech a zdobení sekané, kterou zkonzumují návštěvníci centra. Členové IGY věrnostního klubu ji získají zdarma.

Chcete si také upéci velikonoční sekanou? Nikoliv tu rekordní, nýbrž jen tu pro rodinu? Pak si přečtěte recept.

Recept na velikonoční sekanouPotřebujeme: 0,5 kg uzeného masa a slaniny, 0,5 kg vepřového masa, dvě housky, 5 stroužků česneku, 1 cibuli, 2 vejce, 2 žloutky, sůl, mletý pepř, dvě hrsti kopřiv, libeček, popenec, pažitku a petrželku, sádlo

Postup: Housky namočíme do smetany. Vepřové, uzené a slaninu umeleme, přidáme česnek a cibuli (které nastrouháme a nadrobno nakrájíme), pak přidáme zbytek surovin a prohněteme rukou. Je-li směs moc řídká, přidáme krupici. Pečeme ve vymaštěném pekáči dozlatova.