V úterý jste se do kavárny Deníku u Dlouhého mostu mohli přijít poradit s maminkou Veronikou Prantlovou například o tom, jak správně uvázat dítě do šátku.

Nejdůležitější je prý správná ergonomická poloha. „Miminko musí mít kulatá záda a zadeček níž než kolínka. Tím pádem se potom nezatěžuje páteř miminka váhou hlavy, ale hlavička se opírá o maminku,“ vysvětluje Veronika. V kavárně se sešlo asi sedm maminek, a tak si společně zkoušely vázání a různé druhy uzlů.

Rozcvička musí být.
„Hůlky mají pomoci rozhýbat ramena, mobilizovat páteř,“ říká odbornice



„Největší chyba je kupování nosítek, která mají pevná záda a úzkou látku mezi nohama miminka. Je to jako plavky. To miminko má ale ohromný tlak na rozkrok a je to průšvih z hlediska páteře. A u chlapečků i v rozkroku. Zádíčka mají být jako céčko,“ varuje maminka.

V kavárně jste si zároveň mohli popovídat s Dagmar Spitzenbergerovou z úřadu práce, která vysvětlovala, jaké možnosti mají maminky po rodičovské dovolené, jak ukončit pracovně právní poměr, případně na jakou výši podpory mají nárok. Více již ve středu v našem týdeníku.

Ilustrační fotoZdroj: Deník / RedakceVe středu 13. června na vás bude čekat Monika Brýdová. Poradí vám, jak na vega stravu hravě a zdravě.
Od 15 hodin bude on-line odpovídat na vaše dotazy svatební koordinátorka Štěpánka Bendová. Těšíme se na vás v kavárně Deníku.

Své dotazy pro Štěpánku Bendovou můžete zaslat i prostřednictvím formuláře pro on-line rozhovor, který najdete ZDE.