Vedoucí českobudějovické restaurace Masné krámy Tomáš Olejník vysvětlil, že již dříve o předzahrádce v Masných krámech uvažovali. „Zahrádka tu nikdy nebyla, teď nám situace nahrála, uspíšili jsme to a jsem za to rád. Požádali jsme město a vše jsme si vyřídili,“ řekl v pondělí, když zaměstnanci chystali zahrádku se šesti stoly na otevření.

„Do konce září budeme mít otevřeno od 10.30 do 22 hodin. Samozřejmě součástí dohody s městem je zachovat průchod pěším. Obsluha bude fungovat a budeme samozřejmě dodržovat hygienická pravidla. Máme tu čtyřiadvacet míst k sezení. Doteď jsme měli otevřené výdejní okénko, prodávali jsme pivo v pet lahvích. Štamgasti nám volali a děkovali, že jsou moc rádi. Je zcela jasné, že ekonomický propad bude velký. Budeme rádi, když tento rok důstojným způsobem uzavřeme. Sezona by se mohla nastartovat, ale je jasné, že ztráta bude,“ zhodnotil.

Na zahrádce si pochutnáte na kroužkovaném ležáku z tanku či na nealkoholickém točeném pivu a novinkou je Budvar 33.