Dva týmy z Gymnázia Vítězslava Nováka nakonec stanuly proti sobě a obsadily zlatou i stříbrnou příčku. Bronz vybojovala pětičlenná posádka českobudějovického Gymnázia J.V. Jirsíka, bramborovou medaili si odnesli studenti z Obchodní akademie v Českých Budějovicích.

Jindřichohradečtí se 
v piškvorkách zdokonalují celých šest let, co soutěž funguje. Jak prozradil Vojtěch Soukup, učitel fyziky a informatiky, který organizuje školní kola soutěže, v minulých ročnících se jindřichohradečtí studenti dostali už dvakrát 
na celorepublikové finále. Letos je tedy celostátní vrchol soutěže čeká už potřetí. „Žáci spolu hodně hrají, každý nahraje během roku až tisíce zápasů. Pečlivě trénují jak spolu, tak dnes i proti počítači," vysvětluje úspěch studentů Vojtěch Soukup.

Kapitán vítězného týmu Václav Voráček na finále ani v jednom zápase neprohrál, na konto si připsal osm vítězství a dvě remízy. „Musí být hlavně trénink a naučené začátky," prozrazuje taktiku sextán. Se spolužáky hrají hlavně na internetu. „Líbí se mi, že nad tím člověk musí přemýšlet. Sice to vypadá jednoduše, ale jednoduchá hra to rozhodně není," dodal Václav Voráček.

V jižních Čechách se do soutěže zapojilo celkem 78 týmů z 37 škol. Oba jindřichohradecké týmy pojedou na celostátní finále, které se koná 29. listopadu v Brně.