Výročí hasiči společně oslavili se sportovním klubem, který si připomněl výročí 80 let založení SK Planá. Oslavy proběhly 11. srpna na fotbalovém hřišti od 13 hodin. Byl připravený pestrý a bohatý program plný sportu, kultury a zábavy. Během odpoledne proběhla fotbalová utkání mládeže a mužů nad 35 let. Pak následoval blok hasičský kde proběhly ukázky požárního útoku dětí z Boršova nad Vltavou a z Nových Homolí, ale požární útok předvedli také plánští ženy a muži.

Své vystoupení měla i zásahová jednotka obce Planá, která loňský rok dostala dopravní automobil a záchranářský člun. Následovalo předání vyznamenání zasloužilým členům sboru. A předání slavnostních stužek na slavnostní hasičské prapory, sborům které se zúčastnily našeho výročí.

Sportovní blok byl zakončen fotbalovým utkáním mužů SK Planá s bývalými hráči Sparty Praha. Celý program vyvrcholil kulturní částí a bohatou tombolou. Hudebním vystoupením Martiny Pártlové, Žlutého psa s Ondřejem Hejmou a jihočeským HK Bandem. Velké ovace také sklidily se svým kulturním vystoupením plánské hasičky.

U příležitosti letošních oslav výročí SDH Planá udělilo Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska Medaili Za příkladnou práci Boženě Vondrušové, Marcele Vikové, Václavu Budínovi a Stanislavu Mlnaříkovi. Medaili Za zásluhy Jaroslavu Samkovi a Petrovi Vobořilovi, Čestné uznání Ivanu Bábskému a Medaili svatého Floriána Karlovi Šafránkovi a Miroslavu Vobořilovi.

Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska udělilo také Medaile k výročí 100 let založení Československa: zástupcům obce Tomášovi Pintérovi a Růženě Sodomkové a zástupcům SDH Planá Janu Schönbauerovi, Josefovi Fošenbauerovi a nejstaršímu členovi sboru SDH Františkovi Trávníčkovi.

Jan Schönbauer, starosta sboru SDH Planá