Nad střední Evropou se podle meteorologa Václava Kubišty obnoví nevýrazná oblast nižšího tlaku vzduchu. "Odpoledne a večer začne postupovat od západu přes Čechy studená fronta. Bude jasno až polojasno, postupně na východě místy, jinde ojediněle mlhy nebo nízká oblačnost," popsal počasí nedělního večera s tím, že nejnižší noční teploty na teploměru ukáží 16 až 13 °C a vát bude slabý proměnlivý vítr o síle 3 metrů za sekundu.

V podělí ráno bude podle jeho předpovědi skoro jasno až polojasno, na východě místy, jinde ojediněle mlhy nebo nízká oblačnost. "Během dne polojasno až oblačno, odpoledne a večer postupně na většině území přeháňky, místy bouřky, ojediněle i silné," zmínil, že se znovu dostaví oblačnost. Nejvyšší pondělní teploty se budou pohybovat od 25 do 28 °C, na horách v 1000 metrech 21 °C.

Bohumín, místo tragického požáru, který si vyžádal 11 životů, týden po nešťastné události, 15. srpna 2020.
Bohumín týden po tragickém požáru. Místní už štve "pietní atrakce"

"Na území jižních Čech dorazí slabý jihovýchodní až jižní vítr o rychlosti jeden až čtyři metry za sekundu, který se bude večer měnit na západní a v bouřkách přechodně zesílí," přiblížil Václav Kubišta z českobudějovického hydrometeorologického ústavu.

V pondělí odpoledne a večer meteorologové očekávají opět ojedinělý výskyt silných bouřek s přívalovými srážkami kolem 40 milimetrů a kroupami.