Vyplývá to z hodnocení projektu Přirozený porod v porodnici (PPP), do kterého je Nemocnice Písek, a. s., zapojena od roku 2014. Písecká porodnice získala prvenství ve spokojenosti rodiček už podruhé za sebou.

„Jedná se o ocenění vysokého standardu naší péče. Certifikát za vstřícný přístup k rodičkám a Ocenění za vzornou spolupráci na projektu PPP nám v pondělí (20. 11.) předal RNDr. Tomáš Raiter – řešitel projektů ve zdravotnictví. Máme z něj radost,“ uvedl předseda představenstva Nemocnice Písek, a. s., MUDr. Jiří Holan, MBA.

V Písku se každoročně narodí téměř 1000 dětí. Porodnice je certifikovaným intermediárním perinatologickým centrem (rodí se zde, anebo jsou sem transportovány, nedonošené děti od 32. týdne). Je akreditovaným pracovištěm pro vzdělávání.

Projekt Přirozený porod v porodnici (PPP) realizují přední český web o těhotenství a mateřství Babyweb.cz a Kvalita očima pacientů – realizátor dlouhodobého projektu měření kvality zdravotní péče prostřednictvím zkušenosti a spokojenosti pacientů. Je do něj zapojeno sedmnáct tuzemských nemocnic. Smyslem projektu PPP je šíření myšlenky, že v porodnici lze rodit přirozeně a přitom bezpečně, vlídně a s respektem k individuálním potřebám rodičky i novorozence, při zachování co nejpřirozenějšího a nejintimnějšího prostředí, s laskavou pozorností, jaká tomuto neopakovatelnému a jedinečnému okamžiku přísluší. Cílem projektu PPP je plošné zlepšení standardu porodní péče v Česku.