Nápad zaplavat si ve Vltavě se vymstil pětačtyřicetiletému muži, který v noci na pátek skočil v Týně nad Vltavou před zraky kamaráda z Železného mostu do vody. Po párminutách zmizel pod vodou.

"Je to kamarád, který za mnou přijel z Českých Budějovic. Byli jsme na pivu a cestou zpátky, když jsme šli kolem půlnoci přes most, tak se bez vysvětlení svlékl a skočil do vody. V té chvíli plaval a pak zmizel," vypráví hrůzný zážitek očitý svědek události, který v noci volal na pomoc policii. "Vůbec nevím, proč to udělal," dodává.

Noční pátrání po něm bylo bezvýsledné, od dnešního rána v něm policisté a hasiči pokračovali, na místě operovala i zásahová jednotka z Českých Budějovic. Do akce nasadili čluny a potápěče.  "Muže jsme hledali neúspěšně už v noci mezi čtvrt na jednu a čtvrtou hodinou ranní, pokračovali jsme i dnes za světla. V řece je až čtyřmetrová hloubka," naznačoval policejní mluvči Milan Bajcura. Akce se ale neomezovala jen na říční koryto. "Je možné, že muž doplaval ke břehu, vylezl a odešel," naznačuje další ze směrů pátrání.

Naděje na dobrý konec zhasla po 10. hodině dopolední, kdy jeden z nasazených týmů našel u dna kousek po proudu řeky už jen tělo. Podle místních je místo, kde se muž nerozvážně v noci koupal, zrádné. "Dřív tu býval jez, lidé se tu koupali a skákali do vody běžně. Od té doby, co jez zrušili, je to tu životu nebezpečné. je tu různá hloubka, někde jen půl metru, o kousek dál tři metry. Zrádá místa ale nejsou vidět," říká Ludvík kubík, jeden z místních obyvatel.