Plavba je na první svátek vánoční vedla od Velkého jezu, přes Senovážné náměstí ke slepému rameni řeky Malše a zpět do loděnice u Velkého jezu. „Je to osmý ročník naší Punčiády a sjezdu Mlýňáku, který pořádá Kanoe klub v naší loděnici u Velkého jezu na Malši," řekla k akci organizátorka Eva Farkačová.

„Soutěžíme o nejlepší punč, o nejkrásnější masku, všichni přineseme nějaké občerstvení a dvě hodiny máme nádhernou zábavu," dodala Eva Farkačová, která zároveň vyhrála nejlepší kostým Marfuši a předala si první cenu.

Letos museli vodáci i koníčkovat. Po doplutí k Rabejnštejnské věži se lodě přenášejí do slepého ramene Malše, odkud plavba plynule pokračuje. Letos ale museli lodě koníčkovat, protože slepé rameno bylo zamrzlé. Až na volné řece se opět dostali na vodu a proti proudu dojeli do loděnice.

Akce je mezi vodáky oblíbená a pro mnohé už je pevnou součástí vánočních svátků. „Já už si nedovedu představit, že bych si první den po Štědrém dnu nesjel se svými kamarády Mlýnskou stoku," říká například Jan Linhart z Nové Vsi u Českých Budějovic.