Kuřecí supreme se salátem z pečených paprik.Zdroj: Deník / Jaroslav SýbekPotřebujeme:

• kuřecí supreme (prsos kůží)
• olivový olej
• bylinky
• sůl, pepř
• česnek
• papriku mix
• dijonskou hořčici
• citron
• kapary
• cherry rajčata

Bylinky rozmixujeme společně s olivovým olejem a stroužkem česneku a vytvoříme bylinkový olej. Maso v něm přes noc namarinujeme.

Orestujeme z obou stran na pánvi na olivovém oleji. Dopečeme v troubě na teplotu 160 °C asi 10 minut. Papriky dáme do trouby na gril do ztmavnutí. Ještě horké přendáme do mísy a necháme zapařit pod potravinovou fólií. Papriky pak snáze oloupeme. Ještě teplé nakrájíme na proužky a smícháme s nakrájenými rajčaty. Zalijeme dresinkem z olivového oleje, česneku, citronové šťávy, hořčice a kaparů.

Servírujeme s kuřetem zakápnutým ochuceným olivovým olejem.

Pošlete nám své recepty! Surovina pro tento týden: paprika. Vaříte rádi? Chcete se s námi podělit o svůj originální recept? Každé pondělí až do konce prázdnin najdete v tištěném Deníku jeden recept od Jana Kroba z Fine Food Academy. Pro vás je důležité, co je hlavní surovinou týdne. Pošlete nám recept na vaše oblíbené jídlo či pití s touto surovinou. Na konci prázdnin Honza vybere pět nejlepších receptů a jejich autoři si užijí den plný vaření ve Fine Food Academy s Honzou. Své recepty posílejte na plusdenik@denik.cz nebo Deník, nám. P. Otakara II. č. 5, 370 01 Č. Budějovice, heslo: Letní vaření. Těšíme se na vaše dobroty!