Potřebujeme:

  • lišky
  • olivový olej
  • jednu šalotku
  • 3 stroužky česneku
  • 4 velké brambory
  • litr zeleninového vývaru
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • parmazán
  • tymián

Na olivovém oleji si orestujeme šalotku a česnek, přidáme na kostky nakrájené brambory, dvě hrstky lišek a zarestujeme. Zalijeme zeleninovým vývarem a vaříme, dokud brambory nebudou měkké. Rozmixujeme, přidáme smetanu, polévkovou lžíci parmazánu a provaříme. Podáváme ozdobené tymiánem a orestovanými liškami.

Bramborový krém s liškamiZdroj: Deník / Trubková Markéta

Pošlete nám své recepty!

Surovina pro tento týden: lišky

Vaříte rádi? Chcete se s námi podělit o svůj originální recept? Každé pondělí až do konce prázdnin najdete v Deníku jeden recept od Jana Kroba z Fine Food Academy. Pro vás je důležité, co je hlavní surovinou týdne. Pošlete nám recept na vaše oblíbené jídlo či pití s touto surovinou. Na konci prázdnin Honza vybere pět nejlepších receptů a jejich autoři si užijí den plný vaření ve Fine Food Academy s Honzou. Své recepty posílejte na plusdenik@denik.cz nebo Deník, nám. P. Otakara II. č. 5, 370 01 Č. Budějovice, heslo: Letní vaření. Těšíme se na vaše dobroty!

U grilu Honza Krob.
Vaříme s Honzou Krobem