Potřebujeme:
- lišky
- olivový olej
- jednu šalotku
- 3 stroužky česneku
- 4 velké brambory
- litr zeleninového vývaru
- 250 ml smetany ke šlehání
- parmazán
- tymián
Na olivovém oleji si orestujeme šalotku a česnek, přidáme na kostky nakrájené brambory, dvě hrstky lišek a zarestujeme. Zalijeme zeleninovým vývarem a vaříme, dokud brambory nebudou měkké. Rozmixujeme, přidáme smetanu, polévkovou lžíci parmazánu a provaříme. Podáváme ozdobené tymiánem a orestovanými liškami.
Pošlete nám své recepty!
Surovina pro tento týden: lišky
Vaříte rádi? Chcete se s námi podělit o svůj originální recept? Každé pondělí až do konce prázdnin najdete v Deníku jeden recept od Jana Kroba z Fine Food Academy. Pro vás je důležité, co je hlavní surovinou týdne. Pošlete nám recept na vaše oblíbené jídlo či pití s touto surovinou. Na konci prázdnin Honza vybere pět nejlepších receptů a jejich autoři si užijí den plný vaření ve Fine Food Academy s Honzou. Své recepty posílejte na plusdenik@denik.cz nebo Deník, nám. P. Otakara II. č. 5, 370 01 Č. Budějovice, heslo: Letní vaření. Těšíme se na vaše dobroty!