Pětičlenná porota to tak skutečně neměla jednoduché. Ochutnat musela všechny vzorky, aby nakonec vybrala pět nejlepších. „Hodnotili jsme jednak vzhled, jednak chuť a pak také fantazii výrobce," řekl Jiří Vretos a zároveň prozradil, jaký by vítězný sulc měl být. „Měl by mít chuť poctivého vývaru a mělo by tam být také libové maso, ne však rozemleté, ale nadrobno nakrájené."

Mezi 21 vzorky nakonec vybrali jako vítězný sulc Boženy Sassmanové z Byňova. Na druhém místě se umístila Jana Vondráčková z Trhových Svinů, třetí místo obsadil Josef Líkavec z Trhových Svinů.

Další možnost ukázat své kulinářské dovednosti budou mít zájemci po Velikonocích. Soutěžit se bude o nejlepší domácí sekanou.

Recept na sulc získala od své maminkyZkusit své štěstí se při letošním ročníku o nejlepší domácí sulc rozhodla i Hana Poláková z Trhových Svinů. „Když bylo v loňském roce Sulcobraní, tak jsme se byli jenom podívat. Pak jsem se tady ale zúčastnila soutěže o nejlepší vajíčkový salát a skončila druhá. Na podzim se konala soutěž o nejlepší zelňáky, to jsem byla první, tak jsem se letos přihlásila i do Sulcobraní," řekla Hana Poláková a zároveň prozradila recept na sulc, který získala od své maminky. „Vezmu vepřové koleno, dám jej vařit, přidám k tomu podle oka bobkový list, nové koření a pepř. Aby to zesulcovatělo, tak tam přidám ještě vepřové nožičky. Přibližně dvě hodiny to všechno nechám vařit, pak to vyndám, oberu maso, které následně semelu na mašince. Dochutím to pepřem, solí, octem a dám to ztuhnout do ledničky."