A že se jich tu sešlo opravdu požehnaně. Na trati se jich totiž vystřídalo hned sto osm. Měli k tomu ale dobrý důvod. Běhalo se tu totiž pro nemocné děti.

Jiřina Míková, hlavní organizátorka akce, přiblížila instituci, do níž výtěžek s úterní akce poputuje. "Celý ten nápad na to pomáhat během se zrodil asi před pěti lety. Onehdy za mnou přišla kolegyně, že našla instituci, které můžeme takto přispět, tak jsme třikrát běhali pro ni. Letos jsme se rozhodli instituci změnit a jedna maminka mi doporučila Haimu, což je spolek, který pomáhá dětem s poruchou krvetvorby, tak jsme se rozhodli, že pomůžeme právě dětem v českobudějovické nemocnici," vysvětlovala učitelka ze Základní školy a Základní umělecké školy ve Zlivi.

Běžcům tak dle jejích slov stačilo jen sehnat sponzory, kteří za každé oběhnuté kolečko přispěli spolku nějakou částkou. Se seznamem sponzorů se pak došli registrovat, následně dostali startovní číslo a potom ve svém vlastním tempu – chůzi, běhu - absolvovali počet kol, které měli domluvené se sponzory, nebo na které se cítili. Jednotlivá kola přitom na startovním čísle symbolicky připomínaly právě kapky krve, které jim v cíli čárkovač odškrtával. Snad nejaktivnějším běžcem byl teprve devítiletý Jakub Kochta, který těch kol zdolal hned dvacet sedm. "Běhám rád," řekl mladý fotbalista s tím, že za každé kolo spolku věnoval deset korun.

Nosit peníze mohli sponzoři až do úterního odpoledne do ředitelny Základní školy a Základní umělecké školy ve Zlivi. "Běžci dohromady uběhli 771 kol, tedy 308,4 kilometru. Vybrat se podařilo 32 940 korun," upřesnila Jiřina Míková s tím, že vybraná částka dále poputuje na účet spolku.