Téměř na dvojnásobek kapacity se rozroste do dvou týdnů záchytné parkoviště v budějovické Jírovcově ulici. Stavební práce už byly dokončeny a plocha čeká jen na úřední razítko, které potvrdí, že řidiči sem smějí v rámci zkušebního provozu.

Podle náměstka primátora Viktora Lavičky bude nyní k dispozici 438 míst. První část plochy slouží už dva roky.

K uživatelům patří například Petra Štětinová. „Parkuji tu skoro každý den,“ uvedla v pondělí 5. srpna pro Deník Petra Štětinová a dodala, že vítá výhodnou cenu, protože u její práce v centru města se platí mnohem více. „To bychom vydělávali jen na parkování,“ poznamenala Petra Štětinová a zdůraznila tím hlavní poslání plochy. Tu zřídila radnice právě pro dojíždějící řidiče, kterým bylo výrazně omezeno stání v ulicích Pražského předměstí po zavedení tak zvaných modrých zón. Ty určily větší části ulic výhradně pro občany města.

Na nové části plochy v Jírovcově ulici pamatují i na cyklisty krytými stáními pro kola.

Rozšíření kapacity záchytného parkoviště v Jírovcově ulici, chystané do dvou týdnů, přijde vhod mnoha řidičům, kteří zde nechávají své vozy při cestě do Budějovic.

Podle Petry Štětinové, která plochu využívá skoro denně, je ráno místa dost. V průběhu dne se ale situace mění. „Když mám odpolední, už tu bývá plno. Rozšíření bude fajn,“ říká Petra Štětinová. Řidička využívá i autobusovou linku, která z Jírovcovy ulice jezdí do centra města. Poslední část cesty do práce pak absolvuje pěšky. Parkoviště zatím nabízelo na dvě stovky stání, nově se sem má vejít 438 automobilů.

Podle náměstka primátora Petra Holického vydá městská pokladna na vylepšení areálu 17,6 milionu korun. Plocha, kterou získalo město po armádě nabízí stání s betonovou vegetační dlažbou, komunikace z asfaltového betonu a krátké chodníkové trasy z betonové zámkové dlažby. Součástí parkoviště jsou také přístřešky pro jízdní kola, platební terminály nebo kamery dohlížecího systému.