Nové Hrady:
V sobotu v Nových Hradech několik akcí připomene osobnost pátera Bonfilia, spojeného s obnovou činnosti servitů v Nových Hradech po roce 1989. Vzpomínkové akce začnou na novohradském hřbitově v 10 hodin, od 11 hodin se koná mše svatá v kostele sv. Petra a Pavla a ve 14.30 začíná putování po Stezce P. Bonfilia.

Ledenice:
Příznivci karetní hry bulka se sjedouv sobotu do Ledenic na tradiční podzimní turnaj. Začátek turnaje je ve 14 hodin, ceny jsou připraveny pro každého hráče.

Borek:
Již 56. ročník soutěže Husitský štít chystají na sobotu sportovní střelci na střelnici Borek u Českých Budějovic. Akci pořádají kluby Borek a Stromovka v kategoriích malorážek a pistolí. Nástup na první směnu je v 8.45 hodin.

Hojná Voda:
Historické kostýmy, soutěž o nejlépe upečenou husu nebo sklářské umění, to vše nabídnou v sobotu Rožmberské dny v Hojné Vodě. Zdánlivě se obec vrátí o 420 let zpátky do dob posledních Rožmberků. Skláři budou pracovat u dvou hutí od rána. V 10.30 začíná soutěž o nejlépe upečenou husu a od 14.15 se koná představení Sklářské kejkle. O muziku se postará v Hojné Vodě soubor Ludus Musicus.

Hůrky:
V Hůrkách se v sobotu uskuteční oslavy 110. výročí otevření a vysvěcení školní budovy. Akci zahájí ve 12 hodin mše v místní kapli. Od 13 hodin začíná program ve škole, zaměřený na historii objektu.

Hosín:
Oblohu nad hosínským letištěm v sobotu ovládnou od 13 hodin draci nejrůznějších tvarů a velikostí. Drakiádu vylepší různé soutěže.

České Budějovice:
Mezinárodní výstava psů všech plemen se uskuteční na českobudějovickém výstavišti po oba víkendové dny. Začátek je vždy v 9 h, v sobotu se představí lovecká, služební a neuznaná plemena FCI, v neděli společenská a ostatní plemena FCI.

Na koncert se vypravte v sobotu. V Husově sboru Církve čsl. husitské na Palackého náměstí v Českých Budějovicích vystoupí Smíšený pěvecký sbor Sborissimo při DDM Písek. Pod uměleckým vedením Lenky Halamové si poslechnete pásmo tradiční i moderní duchovní hudby. Vstupné je dobrovolné.

Sběratelská burza se bude konat v sobotu v českobudějovickém DK Metropol od 7 do 11 h.

Do ulic jihočeské metropole také vyběhnou v sobotu v podvečer sportovci, kteří se zúčastní běžeckého závodu Night Run.

Borovany:
Hody s plody podzimu si můžete užít v sobotu od 13 h v areálu kláštera v Borovanech. Nabídnou jarmark, dobroty z plodů podzimu, kulturní program pro celou rodinu nebo ohňovou show. Vstupné je zdarma.

Rychnov u Nových Hradů:
Už 5. ročník setkání helikonkářů a přátel lidové hudby se uskuteční v sobotu od 14 h ve společenském sále v Rychnově u Nových Hradů. Zváni jsou všichni milovníci helikonek a lidových písní.

Olešník:
Třiačtyřicet dětských hasičských týmů se utká v sobotu v Olešníku v obvodním kole celostátní soutěže v požárním sportu Plamen. Akce začne v 9 h v olešnickém sportovním areálu.