Na vině byly rozpory ohledně finanční podpory celé akce. Zastupitelé města se na svém posledním zasedání rozhodli peníze, o které žádala pořádající agentura Art 4 promotion, neposkytnout. A agentura proto vážně zvažovala, že akci přesune do Českého Krumlova.

Na co se těšitČtvrtý ročník audiovizuálního festivalu Vltava žije! se uskuteční 4. září na tradičním místě na náplavce u Dlouhého mostu v Českých Budějovicích. Lidé uvidí premiéru nové výpravné audiovizuální show na téma Dreaming. V rámci doprovodných koncertů pod titulem Rodáci rodákům vystoupí zpěvačka Marta Kubišová, houslový virtuos Pavel Šporcl, kapela He Band a úspěšná mladá skupina Slza.

Nakonec se však organizátorům a vedení radnice podařilo nalézt řešení pro zachování festivalu ve městě. Náměstkyně primátora pro oblast financí Lucie Kozlová potvrdila, že v rámci vnitřního rozpočtového opatření našlo město částku 1,4 milionu korun na podporu akcí, které se uskuteční v rámci oslav letošního 750. výročí Českých Budějovic. „Počítáme s podporou akce Rodáci rodákům, která je součástí show Vltava žije. Při akci vystoupí například Marta Kubišová nebo Pavel Šporcl," upřesnila Lucie Kozlová.

„Velmi nás těší, že se nakonec podařilo najít podporu a festival zůstane v Českých Budějovicích," ocenil Rudolf Střítecký z pořádající agentury.

Pro show na Vltavě se nakonec peníze našly

Velkolepou podívanou i nezapomenutelný hudební zážitek slibuje čtvrtý ročník audiovizuálního festivalu Vltava žije! Po týdnech nejistoty je rozhodnuto, že se i tentokrát, konkrétně 4. září, uskuteční v Českých Budějovicích na náplavce u Dlouhého mostu.

„Pokusíme se udělat maximum pro to, abychom připravili co nejlepší program a premiéru nové výpravné audiovizuální show. Bude mít téma Dreaming. V rámci show připravujeme nové multimediální prvky vysoké náročnosti," naznačuje Rudolf Střítecký z pořádající agentury Art 4 promotion.

„Uděláme vše pro to, aby se diváci i letos měli na co těšit a Budějčáci byli i trochu hrdí, že tato akce je právě u nich. Věříme také, že festival Vltava žije! bude i nadále dělat dobrou reklamu našemu městu," dodává v reakci na fakt, že město původně zamítlo jakoukoliv podporu tomuto projektu, přestože ten si v předchozích ročnících získal srdce desetitisíců diváků.

Nakonec se ale organizátorům a vedení radnice podařilo nalézt řešení. Díky rozpočtové změně radnice ze své kasy zaplatí honoráře umělcům, kteří vystoupí v rámci koncertu Rodáci rodákům. V tomto pásmu zazpívají a zahrají zpěvačka Marta Kubišová, houslista Pavel Šporcl a kapely He Band a Slza. „Výše podpory ze strany města se blíží původně žádané částce 600 tisíc korun. Z většinové části je však akce financována prostřednictvím reklamních partnerů," doplňuje PR manažer společnosti Igor Mahal.

Až donedávna si přitom organizátoři nebyli jistí, zda vůbec bude možné akci v Budějovicích uskutečnit. „Nejistota u takto náročného projektu znamenala výraznou komplikaci, a to jak z hlediska organizace, financování, tak celkové produkční a technické přípravy," vysvětluje Rudolf Střítecký, proč agentura uvažovala i o přesunu festivalu do jiného města.