Automobily jezdí po staré ševětínské silnici a přes obec. "Při extrémních deštích se to stává," uvedla pro Deník starostka Romana Hajská a doplnila, že při nedávných povodních byla silnice, která pod železničním mostem prochází v dolíku, také zaplavena.

Podle starostky tato situace nastane jednou až dvakrát ročně.

Ještě ve 14 hodin policie odkláněla dopravu po staré silnici, takže řidiči museli jet ku Praze po trase Borek - Chotýčany - Vitín - Ševětín. "Na silnici stále stéká voda z okolních lesů," uvedl k situaci tiskový mluvčí policie Milan Bajcura a dodal, že objížďka je řádně vyznačena.

Jak připojil policejní mluvčí, není možné odhadnout, kdy bude silnice E 55 znovu otevřena pro automobilovou dopravu. Záviset bude na klimatických podmínkách.

Déšť a stoupající vodní hladinu sledují v úterý také v Týně nad Vltavou. „Máme avizováno, že Lužnice by mohla dosáhnout v Kolodějích až třetí stupeň povodňové aktivity a vylít se z břehů," uvedl po návratu z protipovodňové obhlídky starosta města Milan Šnorek a dodal, že kulminaci řeky na dolním toku očekávají vodohospodáři ve středu. „Voda by se měla v Kolodějích rozlít až k chatám, ale ty už by zaplavit neměla," zmínil předpověď týnský starosta.

Podél Lužnice také informoval tábory mezi Bechyní a Týnem o situaci v povodí a o očekávaném vývoji. „Vltava je v pohodě," okomentoval druhou řeku „v rajónu" Milan Šnorek.

Kolem 16. hodiny už znovu začala automobilová doprava využívat i silnici E 55 na Ševětín, projet se dalo i pod železniční tratí. Podle Milana Bajcury byla v úterý zaplavena vodou ještě na Táborsku komunikace u Plané nedaleko obce Turovec, kde se voda dostala na silnici ze stoky. I tam ale trvalo uzavření jen omezenou dobu.