Čtyři měsíce žije v malé obci na úpatí Řípu brněnský rodák Jiří Pánek. Z domova vyráží bavit v několika kostýmech lidi na Mělník nebo na Říp. 65letého muže v převleku za vodníka znají lidé z jihu Čech a pražské Kampy. Málokdo prý věřil, že se maska chytne i na Podřipsku. „Jeden štamgast z Krabčic mně po druhé šichtě říkal, to se tady neujme. Čochtan je bytost zcela vodní, a ty tady lítáš na úpatí Řípu,“ vypráví Pánek. Po třech šichtách prý už jeho kamarád mluvil jinak. „To se chytá všude, u rybníka i na suchu,“ směje se muž.

Eliáš Molnár a Klára Slunečková citlivě rekonstruovali starou lisovnu v Brzánkách na Podřipsku, chtějí tu pořádat svatby, první bude ta jejich.
Unikátní přestavba. Z lisovny vína na samotě pod Řípem bude svatební chalupa

V uplynulých dnech Pánek na výletu rozveselil i rodinu Michala Bednáře. „Na Řípu jsme byli naposledy na Nový rok. Pana vodníka tady potkáváme poprvé,“ řekla hlava čtyřčlenné rodinky z Prahy. Pánek chodí také za kapitána Jacka Sparrowa, mušketýra d'Artagnana, klauna i Praotce Čecha. Dříve působil jako imitátor a loutkoherec.

Líbí se vám vodník, znáte ho? Mrkněte na jeho Facebook
Jiří Pánek alias Čochtan má profil na Facebooku. Zveřejňuje tam snímky lidí, kteří se s ním vyfotili. Třeba se na nich najdete také.