Kadeřnictví, bobří rodinka a postavy z reklamy na pilulky se v sobotu projížděly na řece v Plavu. Konal se tam osmnáctý ročník Benátské noci, akce, při níž kuriózní plavidla vyráží na projížďku po vodě.

Bláznivé přehlídky se letos zúčastnily tři skupiny. Oproti minulým rokům jich značně ubylo. Vždyť v roce 2004 se po řece plavilo 22 lodí a vloni ještě pět. 

Plavba v Plavu
18. ročník
tři plavidla
14 kostýmů
8 paruk
moře hadrů ze sekáče
1500 návštěvníků
kapely Dětský pokojíček, Rejdaři, Naked Professors, Rozkrock
ohňostroj
diskotéka

Nejpočetnější posádka zapojovala přihlížející na břehu a zvala je do svého salónu krásy na vodě na kosmetické procedury. "Zvelebit“ se v plujícím módním studiu nechalo kolem 70 dobrovolníků. Marcela Šívrová z plavidla Fešn Studio říká: „Jezdíme pravidelně. Letos jsme plavidlo vymýšleli čtrnáct dní. Oblečky jsme nastřádali za ty roky, kdy jezdíme sem a děláme masopust.“

Vladimír Král s červeným makeupem a s rohy na holé hlavě z parodického voru s názvem Plavin prozrazuje, kde se vzal nápad na masku. „Lidi mi vždycky v hospodě říkali, že vypadám jako z té reklamy, tak jsme se letos rozhodli pro vor s modrými pilulkami.“

Atraktivní podívanou nabídl 14. ročník akce s názvem Přepadení řopíků 1938, která se uskutečnila v pevnostním areálu u Slavonic.
OBRAZEM: U Slavonic se bojovalo při přepadení řopíků

Jeho manželka Ivona Králová jako doktorka pomohla s tabulí s vylepšenými údaji z příbalového letáku. „Snažili jsme se, aby naše pilulky byly lepší než ty z reklamy,“ směje se.

Ovčácké slavnosti proběhly v neděli v zámecké zahradě v Borovanech
OBRAZEM: Ovčí zmrzlinu a jiné delikatesy mají v Borovanech


Z domečku z větví vrby na dalším voru vylezli čtyři bobři. Seskakovali do vody a nebáli se namočit své kostýmy s bobřími ocasy. Také jako ostatní vylézali na břeh mezi diváky a bavili je i sebe.

Poslední večer Mezinárodního hudebního festivalu Český Krumlov.
OBRAZEM: Finální večer Mezinárodního hudebního festivalu byl famózní

Paní Věra s manželem se přišla podívat asi po páté právě na toto plavidlo. „Je tam kolegyně z manželovy práce z Nové Vsi. Zůstaneme vždycky i večer do ohňostroje. Jsme tady na návštěvě,“ prozrazuje pravidelná návštěvnice.

Zámecké arkády ve Vimperku hostily historické slavnosti, jejichž součástí byla i Bitva na Winterbergu.
OBRAZEM: Bitva na Winterbergu byla v režii Sedmi statečných

Co všechno účastníci přehlídky spotřebovali? 32 pneumatik, 8 sudů, 3 vory, 8 paruk, hadry ze sekáče a určitě i spoustu alkoholu. Přihlížejícím se postarali o zábavnou podívanou.

Závod parašutistů ve venkovním areálu strakonického plaveckého areálu patří v náročnosti přesnosti přistání k nejtěžším.
OBRAZEM: Závod parašutistů na Křemelce patří k nejtěžším

Podle starostky Plavu Oldřišky Ribolové prošlo vstupní brankou do areálu Benátské noci asi 1500 lidí, tedy méně než loni.

Rýžování zlata na Otavě 2017.
OBRAZEM: V Kestřanech se rýžovalo zlato už po pětadvacáté

„Je těžké je zhodnotit a vybrat nejhezčí plavidlo. Všichni si s tím dali velkou práci,“ říká starostka Oldřiška Ribolová.

Festival Komedianti v ulicích baví obyvatele i návštěvníky Tábora.
OBRAZEM: Komedianti, hudebníci a kejklíři ovládli Tábor