Jak uvedla v pátek 4. září ráno ředitelka krajské hygieny Kvetoslava Kotrbová, nákaza na Táborsku z posledních dní pocházela z pivních slavností, také jednoho tenisového turnaje, ale i koncertu v Tučapech. „Tři pozitivní osoby z Táborska udávali, že se zúčastnili právě koncertu v Tučapech, to už je zajímavá spojitost,“ sdělila Kvetoslava Kotrbová.

Na zábavu na fotbalové hřiště mělo dorazit kolem sedmi stovek lidí, po vytrasování také hygienici nařídili některým účastníkům domácí karanténu.

Prázdná třída ve škole. Ilustrační foto.
Koronavirus komplikuje vyučování už na šesti místech v kraji

Jak přiblížil starosta Pavel Novák, přímo v Tučapech jsou zatím v karanténě čtyři osoby. „U nás máme jen jeden potvrzený případ nákazy, onemocnění se nešířilo určitě jen na koncertu konaném u nás, ale pochází i z jiných tras,“ zmínil s tím, že je i přesto stále v nejistotě, jaký bude vývoj a raději přijímají zvýšená opatření.

Statistiky se dle jeho slov mění každou hodinu a blíží se i termín obecního zastupitelstva. „Nechci ho úplně rušit, asi si budeme muset vzít roušky, ochranu úst jsme nařídili i na vítání občánků a také zvažuji, že z epidemiologického hlediska bych mohl ze zasedání zastupitelů vyloučit veřejnost,“ sdělil možný vývoj Pavel Novák.