Reagují tak na článek na webových stránkách města, ve kterém starosta města Jan Koudelka o projektu podrobněji informoval.

Na návrhu se však neshodnou ani zastupitelé. Nesouhlasí s ním například předseda finančního výboru Tomáš Kučera. „Byl by světový unikát, kdyby ve Zlivi vznikl sběrný dvůr právě tady," argumentuje s tím, že k zamýšlenému místu vede jen jedna příjezdová cesta, navíc okolo domů. Podle jeho názoru by stačila rekonstrukce současného sběrného dvora za hřbitovem.

Plány rozpačitě sledují i lidé, kteří bydlí v okolí Dolního náměstí. Tereza Jindrová se obává zvýšeného hluku. „Nelíbí se mi to. Jsem proti stavbě. Myslím, že by se dal opravit sběrný dvůr za městem," řekla. Petice visí i v jejím domě. „Zatím jsem jí nepodepsala, ale přemýšlím o tom," dodala.

Projekt s devítimilionovým rozpočtem, na který získala Zliv sedmimilionovou dotaci, prosazuje starosta Jan Koudelka. „Kvůli územnímu plánu se u starého sběrného dvora stavět nesmí. Chápu emoce, ale myslím, že to nebude takový problém," reagoval.

Příjezdová cesta okolo staré pošty by podle něj měla být rozšířena o parkovací pruh. Dnes totiž stojí auta přímo u krajnice. „Podmínkou žádosti na sběrný dvůr bylo platné územní rozhodnutí. Vybraný prostor to splňuje," doplnil a ujistil, že po právní i hygienické stránce je vše v pořádku.

Petici, kterou zorganizovali na začátku týdne odpůrci výstavby sběrného dvora ve Zlivi chtějí využít opoziční zastupitelé na jednání, které je naplánováno na 11. prosince.

To je v otázce sběrného dvora klíčové. Zastupitelstvo má 
v plánu schvalování rozpočtu na rok 2014, kam musí být rozhodnutí zahrnuto. „Chceme mít něco v ruce. Nepředpokládám, že pan starosta uslyší na náš názor. Od roku 2010, co jsem v zastupitelstvu, se to ještě nestalo," říká zastupitel Tomáš Kučera a dodal, že by se velmi rád mýlil. Otázku nového sběrného dvora ve Zlivi chce starosta města Jan Koudelka otevřít
i na zasedání rady před schůzí zastupitelstva. „Rád bych pak oslovil i petiční výbor a jednal
s nimi. Vše si dopodrobna vysvětlit a objasnit," plánuje starosta Koudelka.

Podle jeho názoru existují jen dvě varianty. „Buď řekneme ano, budeme stavět podle plánu nebo nebudeme stavět vůbec," uzavřel Jan Koudelka.