Jenže nastartovat zdravý životní styl není snadné a vydržet je ještě větší dřina. Českobudějovické IGY Centrum chce právě těm z vás, kteří se ne a ne rozhoupat, pomoci. Od druhého července pro Vás připravilo jedinečný projekt "Změňte svůj život v IGY Centru". O co půjde, co Vás čeká, co si s sebou máte vzít a na co se připravit? Na to vše jsme se zeptali hlavního průvodce, moderátora, fitness lektora a kouče Jiřího Gruntoráda.

Jirko, popište nám projekt Změňte svůj život v IGY Centru.

Pokud ještě stále někdo rozmýšlí, zda se do projektu zapojit, dobrá rada ode mne zní neváhejte! Jedná se o zcela unikátní projekt, kdy ten, kdo bude chtít se sebou něco udělat, má jedinečnou možnost se dozvědět mnoho informací o zdravém životním stylu, zdarma si zacvičit, nechat si přeměřit své míry, svůj úspěch, získat krásné dárky, poznat sám sebe a pokud se zapojí do reality show Deníku, vyhrát i mnoho nádherných cen. Vše představíme už tento čtvrtek v IGY Centru od 18 hodin v prostorech ART Igy.

Jak to bude vypadat?

První co dotyčná, ale i dotyčný (pánové jsou též vítáni) musí udělat, je zvednout se od počítače, z gauče, od tabletu, televize a hlavně chtít! To je to nejdůležitější. Pokud dorazí za námi do IGY Centra, má několik možností si vybrat, co chce absolvovat. Každý blok tohoto projektu bude trvat asi sto dvacet minut. V nich vás čeká minimálně padesát minut cvičení. Bodystyling, Tabata, Stretching, BOSU, apod. Kromě toho pro Vás chystáme přednášky na různá témata ohledně zdravého životního stylu jak jíst vyváženě, jak správně hubnout, nebo přibrat, jak cvičit, aby to tělu prospívalo, co ovlivňuje vyvážený životní styl, jak zdravě běhat, jak si udělat výbornou automasáž, proč je dobré cvičit se sporttestery a mnoho dalších témat. Pro zájemce jsou připraveny i ukázky koučinku. Bude toho opravdu hodně a záležet bude na každém, zda přijde jednou, dvakrát nebo každý tematický podvečer.

Zaujal nás koučink, co to je?

Dnes se bohužel nazývá koučinkem kde co a koučem kde kdo. Předně je třeba říci, že kouč není trenér, poradce, terapeut, ale člověk, který pomáhá vhodnými způsoby klientovi uvědomit si jeho vlastní potenciál a jak ho využít. Každý z nás má v sobě nadání na mnoho činností, jen je třeba je v sobě objevit. Normální sezení s koučem většinou trvá hodinu. Menší zádrhely se dají vyřešit za jedno sezení, větší potřebují sezení více. Většinou pět až šest. Zvenku pohled na sezení vypadá jako příjemné povídání, ale ve skutečnosti jde o cílený rozhovor, který dokáže zázraky. Na kouče je kladen obrovský požadavek empatie, naslouchání a od koučovaného odhodlání se sebou něco udělat.

Kolik to bude stát?

Musím všechny uklidnit, ale cena za tento perfektní servis je nula! Vše je zadarmo, cvičení, přednášky, rady, atd. Počítáme s tím, že většina dam, pánů přijede autem, takže i parkování je pro ně po dobu akce zdarma. Jak jsem říkal na začátku, jde o jedinečný projekt, který nemá obdoby a navíc zadarmo. Mnoho lidí se totiž dnes vymlouvá na cenu aktivit, tak jsme si řekli, že je třeba odstranit i tuhle poslední překážku.

Prozraďte něco o sobě a poraďte, jak začít s "novým" životem?

Výška, váha, povolání? Ne, ne, tento projekt není o mne, ale o těch tisících lidech, co se sebou chtějí něco udělat, ale ne a ne se pořád rozhoupat. Na závěr tedy pár slov pro vás: „Pojďte do toho! Vím, že nejhorší je začít a vydržet, ale jak říkám klientům kdo nic nedělá, nic nemá a pak jen nadává. Budeme se na vás těšit"! A jestli někdo chce vědět i něco o mne, dozví se to na webu gruntorad.cz.